top of page
Wijn en Champagne

Wijn en Champagne

Ontdekkingsreis naar geuren en smaken in betaalbare wijnen en bubbels

Doelgroep

Deze 31ste basiscursus richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. Ondertussen namen meer dan 650 wijnliefhebbers deel aan deze toegankelijke cursus.

Inhoud

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen…
Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava of prosecco een even goed alternatief?
Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk:

we beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen die zeer betaalbaar zijn, maar toch kwaliteitsvol genoeg om je tafelgenoten te imponeren. De 18 gedegusteerde wijnen zijn in wijnwinkels in de buurt en grootwarenhuizen te koop.

Doelstelling

Data    

3 dinsdagavonden:   

26 september    

3 en 10 oktober 2023
telkens van 19.30u tot 22.15u / 22.30u

Prijs     

€ 110 per persoon, 6 wijnen/avond,
afgedrukte powerpointslides inbegrepen

Bedoeling is om meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over het zicht, de aroma’s en de smaak.

Aantal deelnemers

Maximum 26 deelnemers

Docent

Koen Daniels

Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij Tastevin werd hij ‘meesterwijnproever’. Na enkele finales van de wedstrijd ‘Wine World Taster of the Year’, georganiseerd door Wine World en Gault et Millau, is hij beginnen lesgeven bij de gerenommeerde wijncursus Tastevin van Stany Pauwels. Koen neemt maandelijks deel aan proeverijen waar grote wijnen worden beoordeeld. Hij schreef soms mee aan wijnartikels voor de Gazet van Antwerpen. In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen vice-Wine World Taster of the Year !  Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd sommelier en wil vooral zijn wijnpassie doorgeven via verschillende wijncursussen.  In 2021 werd hij voorzitter van de vzw Confrérie Tastevin, de wellicht grootste wijnvereniging van Vlaanderen met honderden aangesloten leden.

bottom of page