top of page
Wijn en Champagne

Wijn en Champagne

Ontdekkingsreis naar geuren en smaken in betaalbare wijnen en bubbels

Doelgroep

Deze basiscursus richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. 

Inhoud

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen…
Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava of crémant een even goed alternatief?
Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk:

we beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen die zeer betaalbaar zijn, maar toch kwaliteitsvol genoeg om je tafelgenoten te imponeren. De 18 gedegusteerde wijnen zijn in wijnwinkels in de buurt en grootwarenhuizen te koop.

Doelstelling

Bedoeling is om meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over het zicht, de aroma’s en de smaak.

Data    

3 dinsdagavonden:        

31 januari 2023

7 en 14 februari 2023
telkens van 19.30u tot 22.15u / 22.30u

Prijs     

€ 115 per persoon, 6 wijnen/avond,
afgedrukte powerpointslides inbegrepen

Aantal deelnemers

Maximum 26 deelnemers

Docent

Koen Daniels

Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij Tastevin werd hij ‘meesterwijnproever’. In 2012 behaalde hij in het Piva-instituut in Antwerpen de titel van Vice-Wine Taster of the Year bij Wine World Gault/Millau !  Hij werd nadien wijndocent bij de gerenommeerde wijncursus Tastevin. Koen neemt maandelijks deel aan proeverijen waar grote wijnen worden beoordeeld. Hij specialiseerde zich in Belgische topwijnen, de Bordeauxregio in Frankrijk en Oxfamwijnen uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd Sommelier en krijgt hij via het Duitse Wijninstituut de kans om zich professioneel bij te scholen.  In 2021 werd Koen voorzitter van de vzw ‘Confrérie Tastevin’, een wijnvereniging met meer dan 250 leden.  Met de praktische cursussen bij Simivoc wil Koen vooral zijn wijnpassie doorgeven. 

bottom of page