top of page
Russisch voor beginners (niveau A1.1)

Russisch voor beginners (niveau A1.1)

Let op ! Jaarcursus

Doelgroep

Iedereen die belangstelling heeft voor de Russische taal en cultuur, de actuele gebeurtenissen in wat vroeger de Sovjetunie heette, de manier van denken van de bewoners van deze gebieden (om duidelijk te zijn – met afkeuring voor de politiek van de huidige Russische overheid).  Voor de cursus ‘Russisch voor beginners’ is geen voorkennis vereist.

Inhoud

  • het Russische alfabet, de beginselen van de Russische grammatica (studie van de meest frequente naamvallen, de werkwoorden)

  • lezen van korte tekstjes

  • eerste stappen in elementaire conversatie

Doelstelling

Een kennismaking met de Russische taal en cultuur. 

We leren stap voor stap lezen en schrijven in de taal van Poesjkin, Tsjechov en Achmatova.  We maken ons vertrouwd met de belangrijkste naamvallen, doen elementaire lexicale kennis op.

Dit kan een eerste stap zijn bij eventuele reisplannen.  Er wordt immers niet enkel Russisch gesproken in Rusland, maar ook in de Oekraïne, Wit-Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Moldavië, Mongolië, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Transnistrië en Turkmenistan.  Door onze studie leren we de taalbarrière en ons gebrek aan kennis van de Slavische ziel en cultuur overwinnen, die bij pogingen tot communicatie vaak een hindernis blijken te vormen. Taal is een sleutel.

Data

30 dinsdagavonden:
vanaf 26 september 2023

telkens van 19u tot 20.30u

Prijs

€ 300 per persoon. Drankje wel, syllabus en/of handboek niet inbegrepen.

Deelnemers     

Minimum 5, maximum 15 deelnemers

Docent:      Luc Mennes

Opleiding: licentiaat vertaler (master toegepaste linguïstiek) HIVT (RUCA) te Antwerpen, specialisatie 'Herzen State Pedagogical University’ in St.-Petersburg.

Tolk- en vertaaldiensten, taalcursussen: Russische taalservice Alfa-Vit.  Docent Russisch in avondles te Antwerpen (KVHU (St.-Lievens)), vervolgens te Schoten (Simivoc sinds 2005), leraar Russisch aan Europese School 3 te Brussel.

bottom of page