top of page
English

English

Dactylo

Dactylo

Playing with English

Engels voor 10- tot 13-jarigen

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar en van het 1ste jaar secundair die graag spelenderwijze Engels leren. Engels is immers een taal waarmee iedereen al vroeg in contact komt en de kennis ervan is mooi meegenomen. Bij de hervorming van het secundair wordt er trouwens in de eerste graad sneller aandacht besteed aan Engels dan voorheen.

Inhoud

In deze cursus wordt aangeknoopt met de Engelse woorden die je als jongere al kent.

Maar uiteindelijk zal je heel wat beter gaan verstaan wat die zangers en zangeressen eigenlijk te vertellen hebben. Je leert op een leuke manier heel wat woordenschat bij om jezelf al verstaanbaar te kunnen maken in deze wereldtaal. Jezelf voorstellen, vertellen over je hobby’s,
de weg vragen,… het zal allemaal voor jou geen probleem zijn. Het wordt plezierig en praktisch bruikbaar op reis en in contacten met anderstaligen. Bovendien heb je dan al een aardige voorsprong als je echt de taal begint te leren.

Data

10 dinsdagavonden:

5 februari - 12 februari - 19 februari - 26 februari 12 maart - 19 maart - 26 maart

2 april – 23 april – 30 april

telkens van 16.30 tot 17.30 uur

Prijs     

€ 38 per persoon, lesmateriaal inbegrepen.

Doelstelling

Na deze cursus hebben de deelnemende jongeren een meer gestructureerde basiskennis van de Engelse taal en kunnen ze zich verstaanbaar maken in basisgesprekken in het Engels.

Aantal deelnemers

10 - 20 deelnemers

Docent

Michiel Verdickt is oud-leerling van het Sint-Michielscollege in Schoten. Voor de Engelse taal heeft hij altijd een voorliefde gehad. Hij volgt momenteel de lerarenopleiding voor leerkracht basisonderwijs aan Thomas More in Vorselaar en heeft zich vorig academiejaar verder verdiept in de Engelse taal door deel te nemen aan de ‘International Class. ”, waardoor hij een deel van zijn opleiding in het Engels heeft gevolgd. Michiel Verdickt is net terug uit Ghana, waar hij in het kader van zijn buitenlandse stage, zijn ervaring in “English teaching” aan 10-12 jarigen met succes heeft omgezet in de praktijk.

bottom of page