top of page
Ontspanningssessies

Ontspanningssessies

clint-mckoy-KZbngViE3v8-unsplash-2048x1366_edited

clint-mckoy-KZbngViE3v8-unsplash-2048x1366_edited

Capoeira

Capoeira

Ontspanningssessies

Docent            Guy Gevaert

Na zijn studies kinesitherapie werkte Guy een tijdje als kinesist, maar al snel ging hij op zoek naar meer holistische behandelmethoden die verder gaan dan het louter fysieke. Hij kwam uit bij regeneratietherapie, een vorm die diepe ontspanning brengt en de zelfregenererende capaciteit van het lichaam stimuleert door lichaamseigen energie terug in beweging te brengen.

Daarnaast volgde hij verschillende meditatiecursussen bij Frank Decraene, die zijn ontplooiing en groei in het aanvoelen van energieën en het geven van energetische behandelingen sterk ondersteund en gestimuleerd hebben. Tenslotte volgde hij ook een cursus en verschillende coachings bij Anne Nieuwejaers. Hierin heeft hij zich kunnen verdiepen in hoe beperkende overtuigingen, denk- en gedragspatronen en angsten een belemmerende invloed hebben op hoe we ons voelen, zowel psychisch, emotioneel als fysiek.

Inhoud

Al deze ervaringen en opleidingen hebben ervoor gezorgd dat Guy zijn eigen manier heb gecreëerd om behandelsessies te geven. Hij reikt een combinatie aan van regeneratietherapie, healing, ademhalings- en visualisatieoefeningen… om terug in de diepere ontspanning te komen, dichter bij onszelf te komen en bewust(er) te worden. Hetgeen nodig is voor herstel, om los te laten, om te groeien en om terug contact te maken met ons diepere Zijn.

In een wereld van moeten en constant online zijn, is het nodig om regelmatig even offline te gaan en terug bij onszelf te komen, uit ons hoofd en even los van alles.

Ons hoofd zit vaak zo vol met dingen die we moeten doen om aan alle verwachtingen (school, ouders, vrienden, sociale media…) te voldoen dat we vergeten wie we echt zijn en wat we echt willen.

Data

5 donderdagen:

28 september,
5, 12, 19 en 26 oktober 2023

 

Telkens van 16 uur tot 17 uur

in de polyvalente zaal van het Sint-Michielscollege
Schoten

Prijs

€ 50 per deelnemer

Mee te brengen

Materiaal: yogamat, eventueel kussen en/of dekentje

Doelstelling

Daarom is het belangrijk om regelmatig terug bij onszelf te komen, uit je hoofd te gaan en de rust in onszelf te vinden (online met jezelf gaan i.p.v. met de buitenwereld). Even los van alles en iedereen om te leren voelen. In deze rust worden we ons meer bewust van wie we zijn en wat ons echt blij maakt.

Op een rustige en veilige plek gebruiken we grondingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties om een uurtje te kunnen ZIJN, los te laten, te voelen en te ontspannen. Je kunt thuis, als je wil, direct aan de slag met alles wat we in de sessies gedaan hebben om ook daar die rustmomenten te creëren.

Doelgroep

Deelnemers vanaf 16 jaar
 

Aantal deelnemers

Minimaal 6 deelnemers, maximum 20 deelnemers

bottom of page