Zelfverdediging voor dames

Zelfverdediging voor dames

zelfverdediging

zelfverdediging

EHBO voor babysitters

EHBO voor babysitters

Zelfverdediging voor dames
Spijtig genoeg komen geregeld berichten over aanrandingen in het nieuws, wat de nachtmerrie is van iedere vrouw. Het is dan ook essentieel dat vrouwen zich leren verdedigen tegen agressie en goed leren reageren tegen intimiderend gedrag.
Doelgroep

Iedere vrouw of meisje vanaf 16 jaar die zichzelf geestelijk en vooral fysiek weerbaarder wil maken. De cursus vereist geen specifieke conditie.

Inhoud

Technieken uit de gevechtssporten zijn niet altijd makkelijk toepasbaar in realistische situaties waarbij zelfverdediging nodig is, omdat in de sport het verrassingseffect minder speelt.

 

Daarom kozen we een lesgever KRAV MAGA voor deze cursus.

 

Deze techniek werd ontwikkeld voor de Israëlische Verdedigingsmacht en is toepasbaar voor gebruik door gewone mensen in het dagelijks leven. Het systeem is gekenmerkt door zijn eenvoud en natuurlijke technieken. Het voelt erg natuurlijk aan en leunt aan bij de instinctieve reflexen van het lichaam.

In deze cursus wordt gefocust op

  • preventie, het vermijden van fysieke agressie, het leren inschatten van een bedreigende situatie.

  • verschillende verdedigingstechnieken

  • vastberadenheid en stressbeheersing

Data

10 maandagavonden:

4, 11 en 18 oktober
8, 15 en 22 november 2021
10, 17, 24 en 31 januari 2022

 

Telkens van 16 uur tot 17 uur,
in de polyvalente ruimte van het Sint-Michielscollege Schoten

Prijs

€ 125 per persoon / € 115 voor de derdegraadsleerlingen.

Doelstelling

Het is de bedoeling om de deelneemsters makkelijk aan te leren technieken eigen te maken waardoor zij zichzelf doeltreffend kunnen verdedigen. Tegelijk krijgen zij hierdoor een gevoel van vertrouwen in zichzelf.

Aantal deelnemers
Kledij

Minimum 10 deelnemers

Trainingsbroek, t-shirt met korte mouwen, sportschoenen met witte zolen. De docent zorgt voor de nodige beschermingselementen.

Alhoewel er geen risico’s verbonden zijn aan deze cursus, zijn de deelnemers verzekerd tegen lichamelijke ongevallen.

Docent

Eddy Lemmers
Hij kwam een tiental jaren geleden in contact met Krav Maga, wat voor hem een openbaring was. Hij behaalde zijn instructeursdiploma Krav Maga Global in 2011 onder begeleiding van Serge Bridoux en Eyal Yanilov. Hij is houder van graad Expert 1.

krav_maga.jpg