top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

COVID-19

Mondmasker verplicht.

Alle cursussen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de coronamaatregelen die dan nog gelden.

Educatief
Anker 3

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

wallpaper-mythologie-poseidon_edited.jpg

Helden op reis

Agamemnon, Cassandra, de Minotaurus, Helena, Odysseus of Medea: wie kent deze namen niet?
Maar weet je nog hoe al die verhalen juist in mekaar steken en wat al die Griekse helden uitgespookt hebben?
In deze lessenreeks vertellen we verhalen uit de Griekse Mythologie.

krav_maga_edited.jpg

Zelfverdediging voor dames

Spijtig genoeg komen geregeld berichten over aanrandingen in het nieuws, wat de nachtmerrie is van iedere vrouw. Het is dan ook essentieel dat vrouwen zich leren verdedigen tegen agressie en goed leren reageren tegen intimiderend gedrag.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor doorzetters

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Triple P  Oudertraining

De meeste ouders vinden opvoeden leuk en halen er veel voldoening uit maar af en toe stelt het gedrag van kinderen het geduld van ouders danig op de proef. Via eenvoudige stappenplannen en kleine veranderingen in de aanpak leert Triple P je om die situaties anders aan te pakken. Met Triple P krijg je meer inzicht in hoe je gezin in elkaar zit.

recruitment-3942378_1920.jpg

Me goed voelen in mijn job: het kan!

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Je goed kunnen voelen in je job is dan ook belangrijk. In deze cursus vertrek je vanuit je reële werksituatie. Wat betekent dat, je goed voelen in je job en wat kan je daarvoor doen?

Anker 2
Jeugd 

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

Anker 1
Culinair
Sherryglas.jpeg

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

Wijnronde van onbekend Zuid-Spanje

We kennen allemaal Rioja, Ribera del Duero en de schuimwijn Cava.  Koen bezocht in 2019 enkele top-wijngaarden in Zuid-Spanje en was enorm verrast door deze onbekende wijnstreken.  In deze masterclass laat hij witte en rode wijnen ontdekken uit Malaga, Ronda en proeven we ook de prachtige Sherrydruif Palomino.  Bekende en minder bekende druivensoorten en zeker wijnen die je nog nooit geproefd hebt!

Pralines_edited.jpg
kaasenwijn_edited.jpg

Wijn en Pralines

Is het mogelijk om wijn te combineren met chocolade onder de vorm van pralines?  Tijdens de Wijnronde van Vlaanderen leerde Koen ‘Chocolaterie Hermes’ kennen uit West-Vlaanderen. Zij maken unieke pralines die combineerbaar zijn met wijn.  

Wijn en Kaas

We plannen allemaal wel eens een kaastafel onder vrienden of familie. Hoe pak je dit best aan als je met wijn wil combineren?  We testen echt in praktijk uit welke kazen passen bij welke wijnen en welke beter niet.

Deze masterclass werkte Koen uit in samenwerking met kaasmeester Anja Faes van Lourdon.

Wijnronde van Duitsland

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de bekendste wijngebieden uit Duitsland voorgesteld.  We behandelen niet alleen de Moezelwijnen, maar ook de Rheingau, Pfalz, Ahr, Baden, Frankenland… komen aan bod.

Amforen2_edited.jpg

Amforen, unieke wijntechniek

Amforen zijn de jongste jaren enorm geliefd bij wijnmakers. Ze belichamen dan ook een soort oersymbool voor de natuurlijke manier van wijn maken. We proeven en genieten van een mooie reeks Amforenwijnen uit Zuid-Portugal.

bottom of page