top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

COVID-19

Wegens de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken gelden tijdens de cursusavonden een aantal dwingende beperkingen.

  • Deelnemers respecteren altijd de regels van social distancing: afstand bewaren van minstens 1,5 meter is de regel.

  • Deelnemers dragen altijd een mondmasker. Alleen de deelnemers aan de wijncursussen mogen die afzetten als de proeverij begint.

  • Het is nodig om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van het lokaal en de stoel en de tafel bij het verlaten van het lokaal te ontsmetten.

  • Een pauze wordt genomen in het leslokaal en er wordt geen koffie of thee aangeboden. Deelnemers mogen hun eigen drinken eventueel meebrengen.

Alle cursussen zijn onder voorbehoud, afhankelijk van de coronamaatregelen die dan nog gelden.

Educatief
Anker 3

Russisch voor 'niet-echt-beginners'

Jaarcursus

In deze cursus is er voornamelijk aandacht voor de gesproken taal. Er is een aanvulling van de voelbare leemtes in de kennis van de grammatica en er is veel aandacht voor de Russische media en cultuur.

Russisch voor doorzetters

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Triple P  Oudertraining

De meeste ouders vinden opvoeden leuk en halen er veel voldoening uit maar af en toe stelt het gedrag van kinderen het geduld van ouders danig op de proef. Via eenvoudige stappenplannen en kleine veranderingen in de aanpak leert Triple P je om die situaties anders aan te pakken. Met Triple P krijg je meer inzicht in hoe je gezin in elkaar zit.

recruitment-3942378_1920.jpg

Me goed voelen in mijn job: het kan!

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Je goed kunnen voelen in je job is dan ook belangrijk. In deze cursus vertrek je vanuit je reële werksituatie. Wat betekent dat, je goed voelen in je job en wat kan je daarvoor doen?

Anker 2
Jeugd 
Anker 1
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

natuurwijn-aanbod-van-maele_edited.jpg
wijn_zuidafrika_edited_edited.jpg

Natuurwijnen uit Portugal

Koen Daniels kent Kris Jeuris al jaren als grote ‘Portugal’ specialist.  Samen brachten ze al een Porto en een Madeira-avond.  Koen proefde bij hem 6 super originele en lekkere, aparte ‘natuurwijnen’ uit Portugal, waarvan één de meest zuivere witte wijn is die Koen ooit heeft geproefd.  Stuk voor stuk wijnen met een verhaal.

‘Zuid-Afrika’: een wondere wijnwereld

Zuid-Afrika is een land dat sinds de jaren ’90 pas wereldwijd bekend is geworden.  Ondertussen worden er lekkere wijnen gemaakt met veel overgave.  We proeven Chenin blanc, Pinotage, maar ook andere druiven uit Stellenbosch, Paarl, Worcester,…

Wijnronde van Duitsland

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de bekendste wijngebieden uit Duitsland voorgesteld.  We behandelen niet alleen de Moezelwijnen, maar ook de Rheingau, Pfalz, Ahr, Baden, Frankenland… komen aan bod.

bottom of page