top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3
Keuzes-maken-945x738.jpg

Goed kiezen geeft kracht

Je maakt de hele dag door keuzes, bewust of onbewust. Sommige beslissingen geven een goed gevoel, bij andere blijf je steeds twijfelen. Kiezen en beslissen kan soms een heel moeilijke klus zijn. Op deze avond krijg je een realistische kijk op wat kiezen en beslissen eigenlijk is.

recruitment-3942378_1920.jpg

Me goed voelen in mijn job: het kan!

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Je goed kunnen voelen in je job is dan ook belangrijk. In deze cursus vertrek je vanuit je reële werksituatie. Wat betekent dat, je goed voelen in je job en wat kan je daarvoor doen?

ouder-kind.jpg

Ouder zijn van een zorgenkind

Je hebt een kind met een rugzakje. In deze cursus sta je stil bij wat dat voor jou betekent. Welke weg heb ik als ouder al afgelegd? Welke moeilijkheden kom ik tegen? Welke capaciteiten en krachten van mijn kind zie ik? Hoever sta ik in het aanvaarden van mijn kind zoals het is? 

Nachtfotografie_edited_edited.jpg

Avond- en nachtfotografie

Avond- en nachtfotografie levert vaak betoverende beelden op. Denk aan verlichte gebouwen, lantaarns, lichtreclames, lichtstrepen van bewegende en verlichte objecten, reflecties van het licht in water, …. .  Het is een andere wereld dan die wij overdag waarnemen. Maar wat is het beste tijdstip om mooie foto’s te maken, wanneer is het licht op zijn mooist, wat zijn de beste instellingen, ….?

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

krav_maga_edited.jpg

Basic life support

Je krijgt de juiste beademings- en hartmassagetechnieken aangeleerd. Er wordt geoefend met poppen om de technieken toe te passen. Deze technieken zijn niet zo moeilijk als ze lijken: eens aangeleerd en ingeoefend krijg je genoeg zelfvertrouwen om gepast op te treden in noodsituaties. Er wordt ook uitleg gegeven over het gebruik van een AED, een defibrillator, een toestel om het hartritme weer op gang te brengen.

Zelfverdediging voor dames

Spijtig genoeg komen geregeld berichten over aanrandingen in het nieuws, wat de nachtmerrie is van iedere vrouw. Het is dan ook essentieel dat vrouwen zich leren verdedigen tegen agressie en goed leren reageren tegen intimiderend gedrag.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor niet-echt-beginners

Jaarcursus

In deze cursus is er voornamelijk aandacht voor de gesproken taal. Er is een aanvulling van de voelbare leemtes in de kennis van de grammatica en er is veel aandacht voor de Russische media en cultuur.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Anker 2
Jeugd 

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

EHBO voor babysitters

Babysit je regelmatig op kleine kinderen of moet je af en toe eens op je jongere broertje of zusje letten? Dan weet je goed genoeg dat een ongelukje gauw gebeurd is. Een schaafwond, valpartij, blauwe plek, wespensteek, noem maar op… Tijdens de EHBO cursus specifiek voor babysitters, lerenwe hoe we deze wondjes moeten verzorgen. Maar westaan zeker ook stil bij de ernstigere ongelukken.

Anker 1
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

natuurwijn-aanbod-van-maele_edited.jpg
wijn_zuidafrika_edited_edited.jpg

Natuurwijnen uit Portugal

Koen Daniels kent Kris Jeuris al jaren als grote ‘Portugal’ specialist.  Samen brachten ze al een Porto en een Madeira-avond.  Koen proefde bij hem 6 super originele en lekkere, aparte ‘natuurwijnen’ uit Portugal, waarvan één de meest zuivere witte wijn is die Koen ooit heeft geproefd.  Stuk voor stuk wijnen met een verhaal.

‘Zuid-Afrika’: een wondere wijnwereld

Zuid-Afrika is een land dat sinds de jaren ’90 pas wereldwijd bekend is geworden.  Ondertussen worden er lekkere wijnen gemaakt met veel overgave.  We proeven Chenin blanc, Pinotage, maar ook andere druiven uit Stellenbosch, Paarl, Worcester,…

bottom of page