top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3

Preventie van rugklachten

Wat je moet weten om rugklachten te voorkomen

Tachtig procent van de bevolking krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten . Rugproblemen zijn zeer bepalend voor het algemeen functioneren van het lichaam . Iedereen is in staat om zelf actief zorg te dragen voor dit vernuftig systeem . 

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor niet-echt-beginners

Jaarcursus

In deze cursus is er voornamelijk aandacht voor de gesproken taal. Er is een aanvulling van de voelbare leemtes in de kennis van de grammatica en er is veel aandacht voor de Russische media en cultuur.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Triple P  Oudertraining

De meeste ouders vinden opvoeden leuk en halen er veel voldoening uit maar af en toe stelt het gedrag van kinderen het geduld van ouders danig op de proef. Via eenvoudige stappenplannen en kleine veranderingen in de aanpak leert Triple P je om die situaties anders aan te pakken. Met Triple P krijg je meer inzicht in hoe je gezin in elkaar zit.

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

kracht3_klein.jpg

Krachtig jezelf zijn

Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je jezelf en anderen beter begrijpen? Wil je meer evenwicht in je leven?

In deze cursus staan we stil bij verschillende aspecten van je persoon: je verstand, je gevoel, je lichaam, je capaciteiten …

Keuzes-maken-945x738.jpg

Goed kiezen geeft kracht

Je maakt de hele dag door keuzes, bewust of onbewust. Sommige beslissingen geven een goed gevoel, bij andere blijf je steeds twijfelen. Kiezen en beslissen kan soms een heel moeilijke klus zijn. Op deze avond krijg je een realistische kijk op wat kiezen en beslissen eigenlijk is.

recruitment-3942378_1920.jpg

Me goed voelen in mijn job: het kan!

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Je goed kunnen voelen in je job is dan ook belangrijk. In deze cursus vertrek je vanuit je reële werksituatie. Wat betekent dat, je goed voelen in je job en wat kan je daarvoor doen?

ouder-kind.jpg

Ouder zijn van een zorgenkind

Je hebt een kind met een rugzakje. In deze cursus sta je stil bij wat dat voor jou betekent. Welke weg heb ik als ouder al afgelegd? Welke moeilijkheden kom ik tegen? Welke capaciteiten en krachten van mijn kind zie ik? Hoever sta ik in het aanvaarden van mijn kind zoals het is? 

Anker 2
Jeugd 

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

Anker 1
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

chateau lascombes.jpg

Wijnronde van Duitsland

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de bekendste wijngebieden uit Duitsland voorgesteld.  We behandelen niet alleen de Moezelwijnen, maar ook de Rheingau, Pfalz, Ahr, Baden, Frankenland… komen aan bod.

Château Lascombes

Château Lascombes is een 2ième grand cru classé uit Margaux in Bordeaux. Het is één van de allerbeste wijnen uit deze appellatie. We degusteren verticaal: 9 topjaren tussen 2003 en 2016 komen aan bod.
De kans om zo'n topwijn in verschillende jaargangen te kunnen drinken is uitzonderlijk.

malbec-druif.jpg

Château Famaey

Hou je van de druif Malbec, dan is deze masterclass een must! Je krijgt de kans om met de wijnmaker van een château in de Cahors kennis te maken. Maarten Luyckx is afkomstig van Brasschaat. We proeven samen met hem 1 geëikte Sauvignon Blanc, 1 rosé Malbec en 5 rode Malbecwijnen.

Madeira.jpg

Madeira: unieke, zeer oude parels uit Portugal

We proeven 7 soorten Madeira wijnen, zowel dry, medium-dry, medium-sweet en sweet.
Deze wijnen kunnen zeer oud worden, we gaan zelfs terug tot het jaar 1935 met een fles die meer dan €400 kost. Een unieke kans om zo'n degustatie mee te maken.

bottom of page