top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3
13-Things-Mentally-Strong-People-Don’t-D

Assertiviteit anders

Assertief kunnen zijn wanneer dat nodig is.
Dit is de wens en het verlangen van velen, maar het realiseren is veel moeilijker! 

In deze cursus worden zeven bouwstenen aangeboden om te leren assertief en zelfverzekerd naar voor te komen.

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

Basic life support

Je krijgt de juiste beademings- en hartmassagetechnieken aangeleerd. Er wordt geoefend met poppen om de technieken toe te passen. Deze technieken zijn niet zo moeilijk als ze lijken: eens aangeleerd en ingeoefend krijg je genoeg zelfvertrouwen om gepast op te treden in noodsituaties. Er wordt ook uitleg gegeven over het gebruik van een AED, een defibrillator, een toestel om het hartritme weer op gang te brengen.

Preventie van rugklachten

Wat je moet weten om rugklachten te voorkomen

Tachtig procent van de bevolking krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten . Rugproblemen zijn zeer bepalend voor het algemeen functioneren van het lichaam . Iedereen is in staat om zelf actief zorg te dragen voor dit vernuftig systeem . 

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Jeugd 
Anker 2

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

English is fun.jpg
Capoeira klein.png

Playing with English

In deze cursus wordt aangeknoopt met de Engelse woorden die je als jongere al kent. Maar uiteindelijk zal je heel wat beter gaan verstaan wat die zangers en zangeressen eigenlijk te vertellen hebben. Je leert op een leuke manier heel wat woordenschat bij om jezelf al verstaanbaar te kunnen maken in deze wereldtaal.

Capoeira

Capoeira is een spectaculaire Afro-Braziliaanse gevechtskunst waarbij twee spelers elkaar door middel van aanval en verdediging te slim af proberen te zijn. 

Anker 1
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

Wijn en pralines

Is het mogelijk om wijn te combineren met chocolade onder de vorm van pralines?

Sherryglas.jpeg

Palomino: droge en versterkte sherry's

We degusteren 4 verschillende Palomino's die we vergelijken in hun vorm van witte wijn en in hun vorm van fino/manzanilla. Deze fino/ manzanillas zijn zeer duur, vermits slechts 2 bodegas dit op zeer experimentele wijze vinifiëren.

jura.jpg

Jura: complexe wijnen voor wijnfreaks

We proeven witte en rode wijnen uit de Jurastreek: Crémant du Jura, Savagnin sec, Chardonnay ouillé, Ploussard, Trousseau, Pinot noir, Vin jaune, Vin de paille…

IMG_8796[1].jpg

Onbekende druivenrassen

We proeven 10 onbekende druivensoorten die je nog nooit hebt gedronken. Een ontdekkingstocht naar unieke pareltjes.

bottom of page