top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3
13-Things-Mentally-Strong-People-Don’t-D

Assertiviteit anders

Assertief kunnen zijn wanneer dat nodig is.
Dit is de wens en het verlangen van velen, maar het realiseren is veel moeilijker! 

In deze cursus worden zeven bouwstenen aangeboden om te leren assertief en zelfverzekerd naar voor te komen.

Triple P  Oudertraining

De meeste ouders vinden opvoeden leuk en halen er veel voldoening uit maar af en toe stelt het gedrag van kinderen het geduld van ouders danig op de proef. Via eenvoudige stappenplannen en kleine veranderingen in de aanpak leert Triple P je om die situaties anders aan te pakken. Met Triple P krijg je meer inzicht in hoe je gezin in elkaar zit.

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Jeugd 

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

Anker 2

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

Anker 1

Wijn en pralines

Is het mogelijk om wijn te combineren met chocolade onder de vorm van pralines?

Sherryglas.jpeg

Palomino: droge en versterkte sherry's

We degusteren 4 verschillende Palomino's die we vergelijken in hun vorm van witte wijn en in hun vorm van fino/manzanilla. Deze fino/ manzanillas zijn zeer duur, vermits slechts 2 bodegas dit op zeer experimentele wijze vinifiëren.

jura.jpg
IMG_8796[1].jpg

Jura: complexe wijnen voor wijnfreaks

We proeven witte en rode wijnen uit de Jurastreek: Crémant du Jura, Savagnin sec, Chardonnay ouillé, Ploussard, Trousseau, Pinot noir, Vin jaune, Vin de paille…

Onbekende druivenrassen

We proeven 10 onbekende druivensoorten die je nog nooit hebt gedronken. Een ontdekkingstocht naar unieke pareltjes.

bottom of page