top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3

Ik ben goed genoeg

Je stelt hoge eisen aan jezelf. Je wilt perfect zijn. Je moet, je moet, je moet… Wil je meer zicht krijgen op wat je hindert om je ‘goed genoeg’ te kunnen voelen? Via creatieve oefeningen ontdek je in deze cursus het antwoord op deze vragen.

Als ik neen zeg, voel ik me schuldig

Dagelijks komen er vragen op me af. Vaak durf ik niet ‘neen’ zeggen of als ik ‘neen’ zeg, voel ik me daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop ik omga met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op mij afkomen.

Triple P  Oudertraining

De meeste ouders vinden opvoeden leuk en halen er veel voldoening uit maar af en toe stelt het gedrag van kinderen het geduld van ouders danig op de proef. Via eenvoudige stappenplannen en kleine veranderingen in de aanpak leert Triple P je om die situaties anders aan te pakken. Met Triple P krijg je meer inzicht in hoe je gezin in elkaar zit.

Haal meer uit je fototoestel

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor doorzetters

Jaarcursus

In deze cursus is er voornamelijk aandacht voor de gesproken taal. Er is een aanvulling van de voelbare leemtes in de kennis van de grammatica en er is veel aandacht voor de Russische media en cultuur.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Jeugd 
Anker 2

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

Culinair
Anker 1

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava of crémant een even goed alternatief?

Wijnronde van Duitsland

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de bekendste wijngebieden uit Duitsland voorgesteld.  We behandelen niet alleen de Moezelwijnen, maar ook de Rheingau, Pfalz, Ahr, Baden, Frankenland… komen aan bod.

Nieuw-Zeeland versus Australië

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond
2 totaal verschillende landen gedegusteerd. Na een duidelijk theoretisch overzicht beoordelen we 3 frisse wijnen uit Nieuw-Zeeland en 3 warme toppers uit Australië.

Wijnronde van Italië

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de bekendste wijnstreken van Italië besproken en ‘geproefd’. 7 typische wijnen uit 7 verschillende streken de revue passeren. Piemonte, Veneto, Toscane, Puglia, Sicilië en 2 minder bekende streken komen aan bod.

Syrah - Shiraz wereldwijd

Shiraz is een druif die wereldwijd wordt aangeplant. Altijd pittige wijnen, maar toch soms heel anders gevinifieerd. Ruiken we altijd kruiden? Ik zocht 7 pareltjes die bewijzen dat je wereldwijd prachtige, uiteenlopende wijnen kan vinden van deze druivensoort. We proeven zowel Europese als Wereldwijnen.

bottom of page