top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief

Preventie van rugklachten

Wat je moet weten om rugklachten te voorkomen

Tachtig procent van de bevolking krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten . Rugproblemen zijn zeer bepalend voor het algemeen functioneren van het lichaam . Iedereen is in staat om zelf actief zorg te dragen voor dit vernuftig systeem . 

Zeg wat je voelt... voel wat je zegt

Dat je je gevoelens best niet opkropt, wist je misschien al. Maar wat moet je er dan mee? Hoe op een goede manier met je gevoelens omgaan? Deze workshop helpt je een begin maken met het uiten van je gevoelens op een gezonde, assertieve manier, rekening houdend met verschillende factoren.

Hulp vragen doe je niet, of toch?

Hulp vragen is niet altijd evident. Vaak denken we dat we het allemaal zelf moeten kunnen oplossen. Toch zit het in onze natuur om ons te laten helpen. In deze workshop maak je kennis met een aantal hindernissen die maken dat je geen hulp vraagt. Je krijgt ook al een paar inzichten in hoe je het anders kunt aanpakken.

EHBO voor babysitters

Babysit je regelmatig op kleine kinderen of moet je af en toe eens op je jongere broertje of zusje letten? Dan weet je goed genoeg dat een ongelukje gauw gebeurd is. Een schaafwond, valpartij, blauwe plek, wespensteek, noem maar op… Tijdens de EHBO cursus specifiek voor babysitters, lerenwe hoe we deze wondjes moeten verzorgen. Maar westaan zeker ook stil bij de ernstigere ongelukken.

Basic life support

Je krijgt de juiste beademings- en hartmassagetechnieken aangeleerd. Er wordt geoefend met poppen om de technieken toe te passen. Deze technieken zijn niet zo moeilijk als ze lijken: eens aangeleerd en ingeoefend krijg je genoeg zelfvertrouwen om gepast op te treden in noodsituaties. Er wordt ook uitleg gegeven over het gebruik van een AED, een defibrillator, een toestel om het hartritme weer op gang te brengen.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor doorzetters

Jaarcursus

In deze cursus is er voornamelijk aandacht voor de gesproken taal. Er is een aanvulling van de voelbare leemtes in de kennis van de grammatica en er is veel aandacht voor de Russische media en cultuur.

Russisch vervolmakingscursus

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Jeugd 

EHBO voor babysitters

Babysit je regelmatig op kleine kinderen of moet je af en toe eens op je jongere broertje of zusje letten? Dan weet je goed genoeg dat een ongelukje gauw gebeurd is. Een schaafwond, valpartij, blauwe plek, wespensteek, noem maar op… Tijdens de EHBO cursus specifiek voor babysitters, lerenwe hoe we deze wondjes moeten verzorgen. Maar westaan zeker ook stil bij de ernstigere ongelukken.

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

Culinair

Wijn en Champagne.

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava of crémant een even goed alternatief?

Exclusieve Porto's

We drinken allemaal wel eens een Porto.  Kris Jeuris is een autoriteit en eigenaar van ‘The Portugese Collection’ .  We bieden alle belangrijke stijlen aan van Porto’s en eindigen met 2 oude Vintage Ports.

Hongarije: Van Bikaver tot Tockaji!

Hongarije heeft een waaier aan verschillende stijlen en heeft prachtige wijngebieden.  We maken een toer van Pannonhalma via Eger naar Tockaji. 

Cabernet Sauvignon wereldwijd

Cabernet Sauvignon is de bekendste en meest bejubelde rode druif ter wereld. We reizen de wereld rond en zoeken de beste: van Californië tot Australië.

Château de la Grave: Sprookjeskasteel met topwijnen.

Château de la Grave is het wijnkasteel in Côtes de Bourg in Bordeaux waar mijn wijnverhaal begonnen is.
Ik wil jullie laten kennismaken met de prachtige chambres d’hôtes en hun schitterende wijnen.

bottom of page