![]() De Westerse kunst |
---|
7,7,7: een drievoudige 7-sprong doorheen 1000 jaar kunst van bij ons.
Doelgroep
Al wie in kunst geïnteresseerd is, met of zonder voorkennis.
Inhoud
Behoor jij ook tot de groeiende groep mensen die op hun reizen meer en meer in contact komen met mooie kunstwerken, kerken en kastelen?
Een plaatselijke gids heeft je misschien tekst en uitleg gegeven over 101 grote en kleine objecten in ‘zijn’ museum, godshuis of paleis. Maar na de zoveelste gidsbeurt zie je misschien door die vele bomen het bos niet meer? Waarom behoort dit schilderij tot de barok en het beeldhouwwerk dat ernaast staat niet? Hoe ziet men dat deze kerk architecturaal gotiek is, maar dat het meubilair uit een latere periode stamt? Zelfs al heb je met veel interesse 10, 20,… jaar geleden in het secundair onderwijs de lessen esthetica gevolgd, veel is er niet van bijgebleven. Een heropfrissing is welkom. Maar dan liefst een revisie zonder 101 namen en data, want dan verhinderen de bomen opnieuw een klare kijk op het bos.
Om te beginnen beperken we het aantal avonden tot 7. Via beeld en klank dompelen we ons iedere avond onder in een andere stijl: 7 stijlen dus. En om de stijlen onderling te vergelijken, zoeken we telkens ook naar … 7 verschillen tussen twee elkaar opvolgende perioden. Vandaar: 7,7,7.
Heb je zin om mee op stap te gaan in deze snelwandeling door de rijke vegetatie van ons kunstlandschap, trek dan je 7-mijlslaarzen aan voor deze artistieke 7-sprong
Doelstelling
Waarnemen via multimediale weg van een aantal typerende kenmerken uit onze westerse cultuur. De lessenreeks beoogt de interesse en de waardering te vergroten voor de rijke verscheidenheid van onze kunst. Dit doen we door enkele belangrijke onderlinge verschillen te plaatsen in hun historische context.
Aantal deelnemers
Maximaal 16 deelnemers
Docent
Pol Laporte