top of page

 Ontdek ons aanbod                                                                    

Anker 3
Jeugd 

Dactylo

Jaarcursus

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

krav_maga_edited.jpg

Zelfverdediging 

In deze cursus zelfverdediging wordt gefocust op

  • preventie, het vermijden van fysieke agressie, het leren inschatten van een bedreigende situatie.

  • verschillende verdedigingstechnieken

  • vastberadenheid en stressbeheersing

voet_edited.jpg

Ontspanningssessies

In een wereld van moeten en constant online zijn, is het nodig om regelmatig even offline te gaan en terug bij onszelf te komen, uit ons hoofd en even los van alles.

Op een rustige en veilige plek gebruiken we grondingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties om een uurtje te kunnen ZIJN, los te laten, te voelen en te ontspannen.
 

Anker 2
Educatief

Haal meer uit je fototoestel 

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Anker 1
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

Topwijnen uit Midden-Italië

Aan de hand van 7 wijnen uit Midden-Italië, komen we langs populaire plaatsen, maar komen ook minder gekende plaatsen aan bod. We degusteren verschillende wijnen die absolute topscores krijgen van gerenommeerde wijngidsen als Gambero Rosso, Bibenda, Luca Maroni…

IMG_8796[1].jpg

Onbekende druivenrassen

We proeven 8 onbekende druivenrassen die je nog nooit hebt gedronken.Een ontdekkingstocht naar unieke pareltjes.

malbec-druif.jpg

Château Famaey

We kennen de Malbecwijnen vooral van Argentinië, waar ze soepel en chocolade-achtig kunnen smaken.  De echte oer-Malbecsmaak komt uit de Cahors, gelegen ten oosten van Bordeaux in het binnenland.  We proeven 7 wijnen met onder andere de aperitief ‘Petnat’, ook gemaakt van de malbecdruif.  Deze nieuwe rage moeten we zeker proeven.

Schermafbeelding 2023-07-01 114816_edited_edited.jpg

Bierdegustaties

Vanuit zijn opgebouwde expertise organiseert Stefan Jacobs bierdegustaties over verschillende thema’s. Vanuit de ervaring wordt de degustatie doorspekt met pittige anekdotes over brouwers, een brouwerijlegende, een straf verhaal en een vleugje Antwerpse humor…

bottom of page