Ontdek ons aanbod                                                                    

COVID-19

Alle cursussen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de coronamaatregelen die dan nog gelden.

Educatief
 

Haal meer uit je fototoestel       

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

skr45015_cover_edited.jpg

Het Pad van de Olifanten

Olifanten zijn een aantrekkelijke en iconische diersoort, maar weinigen kennen de fascinerende en uitzonderlijke details van hun afstamming, levenswijze en charisma. De deelnemers aan deze avond komen veel meer te weten over de dieren zelf, de culturele aspecten ervan en de mogelijke voorbeeldrol voor de mens. Tot slot wordt uitgelegd hoe beschermingsprojecten het zinvolst kunnen zijn.

TR_Aphrodite_1_110708-1_edited.jpg

Femina: vrouwen in de Griekse mythologie

Vrouwen zijn in de Griekse mythologie alomtegenwoordig. Denk maar aan de godinnen Athena, Afrodite of Artemis, de Amazones, of de heldinnen Antigone en Medea. Soms spelen ze een leidende, vaak eerder een lijdende rol. We vertellen de talloze verhalen over deze vrouwen, bekijken hun cultusplaatsen en functies die ze vervulden.

Jeugd 
 

Dactylo

Jaarcursus

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

krav_maga_edited.jpg

Zelfverdediging

Technieken uit de gevechtssporten zijn niet altijd makkelijk toepasbaar in realistische situaties waarbij zelfverdediging nodig is, omdat in de sport het verrassingseffect minder speelt.

Het is de bedoeling om de deelnemers makkelijk aan te leren technieken eigen te maken waardoor zij zichzelf doeltreffend kunnen verdedigen. Tegelijk krijgen zij hierdoor een gevoel van vertrouwen in zichzelf.

 
Culinair
Italië_edited.jpg
Amforen2_edited.jpg
WhiteGrapes (1)_edited.jpg

Wijn en Champagne: basiscursus          

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

Ronde van Italië

Iedereen kent uiteraard Italiaanse wijnen, het land dat het meeste wijn produceert ter wereld.  Op deze avond trekken van noord naar zuid: van Piemonte en Veneto tot Puglia en Sicilië.

Amforen, unieke wijntechniek

Amforen zijn de jongste jaren enorm geliefd bij wijnmakers. Ze belichamen dan ook een soort oersymbool voor de natuurlijke manier van wijn maken. We proeven en genieten van een mooie reeks Amforenwijnen uit Zuid-Portugal.

Viognier, de bloemrijke topdruif

Viognier is een aromatisch, wit druivenras dat over de hele wereld wordt gebruikt voor volle, rijke en fruitige wijnen en de laatste decennia tot de meest trendy druivenrassen is uitgegroeid.