top of page

Ontdek ons aanbod                                                                    

Educatief
Anker 3
TR_Aphrodite_1_110708-1_edited.jpg

Haal meer uit je fototoestel - Vervolmaking     

Workshop: Sterrensporten fotograferen

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Femina, vrouwen in de Griekse mythologie

Vrouwen zijn in de Griekse mythologie alomtegenwoordig. Denk maar aan de godinnen Athena, Afrodite of Artemis, de Amazones, of de heldinnen Antigone en Medea. Soms spelen ze een leidende, vaak eerder een lijdende rol. We vertellen de talloze verhalen over deze vrouwen, bekijken hun cultusplaatsen en functies die ze vervulden. Dit alles illustreren we met fragmenten uit de klassieke en moderne literatuur of het theater, en met afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis.

Jeugd 

Dactylo

Jaarcursus

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

Anker 2
Culinair
kaasenwijn_edited.jpg

Wijn en Kaas

We plannen allemaal wel eens een kaastafel onder vrienden of familie. Hoe pak je dit best aan als je met wijn wil combineren?  We testen echt in praktijk uit welke kazen passen bij welke wijnen en welke beter niet.

Deze masterclass werkte Koen uit in samenwerking met kaasmeester Anja Faes van Lourdon.

la-rioja-b_edited.jpg

Wijnronde van Spanje

Iedereen kent de wijnen uit Spanje, met dan vooral de Tempranillo- en Garnachadruif die we in de basiscursus proefden.  In deze masterclass gaan we van Noord- naar Zuid-Spanje en beoordelen we 8 wijnen…. Naast de grote klassiekers Rioja en Ribera del Duero komen ook andere minder gekende streken en druiven aan bod. We eindigen met Sherry-wijn uit Jerez de la Frontera.

Anker 1
13345123-wijngaard-van-châteauneuf-du-pape-provence-france-_edited_edited.jpg

Zuidelijke Côtes du Rhône en Languedoc

Côtes du Rhône… de Provence is een streek in Zuid-Frankrijk waar we allemaal al wel eens geweest zijn. Dichter bij de Pyreneeën vinden we dan de Languedoc-Roussillon wijnen.  In deze masterclass gaan we 8 wijnen beoordelen uit deze grootste wijnplas van Frankrijk… Net zoals de topper Châteauneuf-du-pape,  komen andere bekende appellaties aan bod, maar ook minder gekende streken en druiven.

bottom of page