Ontdek ons aanbod                                                                    

COVID-19

Mondmasker verplicht.

Alle cursussen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de coronamaatregelen die dan nog gelden.

Educatief
 

Haal meer uit je fototoestel       NIEUWE CURSUS

Deze cursus richt zich tot bezitters van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR = Digital Single Lens Reflex-camera) of van een zogenaamde systeemcamera. In het bijzonder richt de cursus zich tot gebruikers die tot nu (zo goed als altijd) foto’s maakten in de automatische stand van deze toestellen.We bespreken een aantal situaties waarin de gebruiker zonder twijfel voordeel zal halen uit die manuele instellingen.

krav_maga_edited.jpg

Zelfverdediging

Technieken uit de gevechtssporten zijn niet altijd makkelijk toepasbaar in realistische situaties waarbij zelfverdediging nodig is, omdat in de sport het verrassingseffect minder speelt.

Het is de bedoeling om de deelnemers makkelijk aan te leren technieken eigen te maken waardoor zij zichzelf doeltreffend kunnen verdedigen. Tegelijk krijgen zij hierdoor een gevoel van vertrouwen in zichzelf.

Russisch voor beginners

Jaarcursus

Het Russisch alfabet, de beginselen van de Russische grammatica, lezen van korte tekstjes en de eerste stappen in elementaire conversatie.

Russisch voor doorzetters

Jaarcursus

Studie van ingewikkelde grammaticale constructies op basis van teksten uit de klassieke en hedendaagse literatuur.

Keuzes-maken-945x738.jpg
cursus prh_edited.jpg

Goed kiezen geeft kracht             NIEUWE CURSUS

Je maakt de hele dag door keuzes, bewust of onbewust. Sommige beslissingen geven een goed gevoel, bij andere blijf je steeds twijfelen. Kiezen en beslissen kan soms een heel moeilijke klus zijn. Op deze avond krijg je een realistische kijk op wat kiezen en beslissen eigenlijk is.

Ervaar de kracht van voelen       AFGELAST

Gevoelens zijn er, of je dat nu wilt of niet. De vraag is hoe je ermee omgaat en of dit je vooruithelpt. Gevoelens hebben je iets te zeggen. Je kunt er leren naar luisteren. Je kunt er zo leren mee omgaan dat ze een kracht worden, voor jezelf en in relatie met anderen. Deze cursus helpt je daarin concreet op weg.

 
Jeugd 

Dactylo

De cursus is in de eerste plaats gericht naar leerlingen van het eerste en tweede jaar die vlot, blind en zonder fouten willen kunnen typen. Uiteraard kunnen ook oudere leerlingen aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

 
Culinair

Wijn en Champagne: basiscursus          AFGEROND

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen... Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava, prosecco of crémant een even goed alternatief?

regios-Italië-op-de-kaart 2_edited_edited.jpg
CabernetSavignon_1_2019-scaled_edited.jpg

Topwijnen uit Midden-Italië

Iedereen kent de wijnen uit Toscane, met dan vooral de Chianti die we in de basiscursus proefden.  Op deze avond worden de beste en bekendste wijnstreken van Midden-Italië besproken en ‘geproefd’.

Cabernet Sauvignon

Iedereen kent Bordeaux.  Op deze avond worden enkele echte toppers van de linkeroever in Bordeaux besproken en ‘geproefd’, waaronder Grand Cru Classés.

Beaujolais

Iedereen kent Beaujolais. Op deze avond drinken we geen Beaujolais-primeurwijnen maar worden enkele echte toppers uit de 10 dorpen die ‘Cru’ worden genoemd.