top of page
Basic life support

Basic life support

EHBO voor babysitters

EHBO voor babysitters

Basic life support

CPR – Reanimatietechnieken – Gebruik AED-toestel

Doelgroep

Eigenlijk iedereen, want er kan zich altijd en overal onverwacht een situatie voordoen waarbij het nodig is om snel de juiste handelingen te stellen, wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Niet alleen begeleiders van sportactiviteiten van jongeren en ouderen of leerkrachten, maar iedereen kan in zulke situaties helpend moeten optreden. Je kan dan niet wachten tot er professionele hulp arriveert.

Inhoud

De deelnemers krijgen de juiste beademings- en hartmassagetechnieken aangeleerd. Er wordt geoefend met poppen om de technieken toe te passen. Deze technieken zijn niet zo moeilijk als ze lijken: eens aangeleerd en ingeoefend krijgen de deelnemers genoeg zelfvertrouwen om gepast op te treden in noodsituaties. Er wordt ook uitleg gegeven over het gebruik van een AED, een defibrillator, een toestel om het hartritme weer op gang te brengen.
Al enkele jaren staat een dergelijk toestel geplaatst in het Sint-Michielscollege Schoten. Het is beschikbaar voor alle gebruikers van de sportzalen: het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen het correct kunnen gebruiken.

Doelstelling

De cursisten kunnen door het aangeleerde en het ingeoefende juist en snel reageren bij een voorval en onmiddellijk levensreddend optreden.

Aantal deelnemers

10 - 20

Data

1 dinsdagavond:

28 april 2020

van 19.30 tot 21.45 uur

Prijs   

€ 20 (€ 16 voor studenten -19)
syllabus en drankje inbegrepen

Docent

Erik De Vadder
MUG-verpleegkundige met Bijzondere Beroepstitel Spoed-Intensieve Zorgen op de spoeddienst van ZNA Jan Palfijn sinds 1996. Officieel E.R.C. Basic Life Support/AED-instructor & Advanced Life Support-provider. Gastprofessor in BaNaBa BBT spoed – intensieve zorgen ARTESIS Hogeschool, dep. gezondheidszorg en gastdocent in Plantijn Hogeschool. Lid van B-FAST (Belgium First Aid and Support Team). Zelfstandig lesgever in bijberoep, MCT Medical Care Training.

bottom of page